“DEPREM FARKINDALIĞI HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”
İnci GS Yuasa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik:
GS Yuasa ile İnci Holding’in iştiraki İnci GS Yuasa, toplumsal alanda “canlı hayatını kurtarmak” hedefi ile çalışmalarını sürdürüyor. 30 Ekim 2020’de gerçekleşen İzmir Depremi’nin yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulunan İnci GS Yuasa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, deprem konusunda uzun vadeli düşünmenin gerekliliğini ve özel sektörün farkındalık noktasında sürdürülebilir etkisini vurguladı.
İnci GS Yuasa, toplumda afete hazırlık kültürünün yaygınlaştırılması için Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan, BM ve AB nezdinde önemli arama kurtarma kuruluşlarından birisi haline gelen AKUT ile uzun vadeli çalışmalarına devam ediyor.
Dünya akü devi Japon GS Yuasa ile Türkiye’de otomotiv tedarik sanayinin köklü firması İnci Holding’in iştiraki İnci GS Yuasa, toplumsal alandaki katkılarını “canlı yaşamını kurtarmak” hedefi çerçevesinde sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT ile uzun vadeli iş birliğine devam eden şirket, afete hazırlık kültürünün toplumda yaygınlaştırılması için farkındalık çalışmaları yürütüyor.
İnci GS Yuasa, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen İzmir Depremi’nde hayatını kaybeden iş arkadaşları Mert Küçükyumuk’un adının verildiği AKUT’un Manisa’daki lojistik merkezinin yenilenmesine, geçen sene mart ayında destek olmuştu. Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi, AKUT’un başta Manisa ve İzmir olmak üzere tüm Türkiye’de ihtiyacı olan herkese elini uzatmasına katkı sağlıyor. STK’ların toplumu afetlere hazırlık konusunda bilinçlendirmesinin önemine ve bu konuda özel sektöre düşen sorumluluğa yönelik geçtiğimiz sene AKUT ile bir canlı yayına da imza atan şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cihan Elbirlik, İzmir Depremi’nin yıldönümüne özel açıklamalarda bulundu.
Elbirlik: “Özel sektör ve STK’lar arasındaki sürdürülebilir iş modeli konusunda örnek olmak istiyoruz.”
Depremin zamansız bir konu olduğuna dikkat çeken Cihan Elbirlik: “Ülkemizin gerçeklerinden biri olan deprem üzerinde düşünmeyi, çalışmayı ve etki odaklı işlere imza atmayı 30 Ekim İzmir Depremi gibi, gerçekleşen üzücü olaylar sebebiyle hiç bırakmamamız gerekiyor. İnci GS Yuasa olarak bitmeyen enerjimizi bu alana da kanalize etmeye önem veriyoruz. Bugün, AKUT Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi birçok hayata yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Zamanla bu etkinin çoğalması ve benzer acıların bir daha yaşanmaması en büyük temennimiz. Afet öncesi hazırlıklı olmanın ve uzun vadede toplumda afete hazırlık kültürünün oluşturulmasının önemine vurgu yaptığımız yayınımızda vardığımız ortak noktalardan biri de STK’ların özel sektör tarafından desteklenmesinin yarattığı fark oldu. Projemizin, STK’larla olan sürdürülebilir iş modeli anlamında rol model olmasını ve değişimi teşvik etmesini tüm kalbimle diliyorum. İnci GS Yuasa olarak sektörümüze son teknolojili akülerimizle ve yenilikçi hizmetlerimizle olan katkımız gibi, bu alanda da çözüm odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
İzmir Depremi’nin yıl dönümünde iş arkadaşları Mert Küçükyumuk ile ailesini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anan ve bu vesile ile deprem farkındalığının önemini bir kez daha vurgulayan Elbirlik; “Pek çok hayatı değiştiren afetler konusunda ne kadar çok kişide farkındalık oluşturabilirsek etkimiz o kadar görünür olacaktır. Bunun, bireylerin ve kurumların ortak sorumluluğu olduğuna inanıyorum. Birkaç saniyenin geleceğimizi sildiği senaryoyu, o birkaç saniyede neler yapmamız gerektiğinin bilincinde olarak değiştirebiliriz. Unutmayalım ki, ‘depremde bina hayat kurtarır, hazırlıklı olmak hayat kurtarır.’ Herkesi bu dönüşüme ortak olmaya davet ediyorum.” açıklamalarında bulundu.
2016 yılından 2022 Eylül ayına kadar AKUT Başkanlığı görevini yürüten ve bayrağı Başkan Yardımcısı Mehmet Murat Boz’a devreden eski Başkan Recep Şalcı ise; “AKUT Başkanı olarak görev yaptığım 6 yıl boyunca gerçekleşen önemli AKUT iş birliklerinden birisi İnci GS Yuasa ile hayata geçirdiğimiz bu sosyal fayda projesidir. Herkesin bildiği gibi ülkemizin arama kurtarma alanındaki ilk STK’sı olan, BM ve AB nezdinde en önemli arama kurtarma kuruluşları arasına giren AKUT’un, gönüllülerinden sonra en önemli destekçileri, afet bilincine sahip ve elini taşın altına koyan İnci GS Yuasa gibi özel sektör kuruluşlarıdır. Bu gerçekten güzel bir STK-Özel Sektör iş birliği örneğidir. Zira bu iş birliğinin ruhu ‘hayat kurtarmaya’ dayanıyor.” dedi.
AKUT’un yeni başkanı Mehmet Murat Boz ise, Manisa Mert Küçükyumuk Lojistik Merkezi’nin, sadece AKUT’un Ege Bölgesi operasyonları için değil, tüm Türkiye’deki afetler için önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak; bu projenin hem AKUT hem de tüm arama kurtarma STK’ları bağlamında benzer projelere örnek olmasını dilediğini söyledi.
İnci GS Yuasa Hakkında
Akü sektöründe üretim ve satış faaliyetleri yürüten İnci GS Yuasa, İnci Holding ve GS Yuasa iştirakidir. Manisa’daki üç fabrikası ve 1.000 çalışanı ile Türkiye’nin en büyük akü üreticisi konumundadır. Tüm süreçlerinde mükemmelliği ilke edinen İnci GS Yuasa, tüketici odaklı yaklaşımı ve geliştirdiği yeni teknolojilerle 6 kıtada 80’in üzerinde ülkede ürün ve hizmetlerini tüketicilere ulaştırmaktadır. İnci GS Yuasa, yurt içinde 110 ana bayi, 150 enerji uzmanı, 260 yetkilendirilmiş servisi ve 4 bin 400 perakende satış noktası ile faaliyet göstermektedir. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan “Türkiye’nin En Değerli Markaları 2022” listesinde de İnci Akü en değerli akü markası seçilmiştir. Sektörün Türkiye’deki ilk AR-GE merkezini kuran İnci GS Yuasa, yenilikçi bakış açısı ve teknolojik ürünleriyle sektöre ve paydaşlarına değer katar, sürdürülebilir çevre yaklaşımı ile en güvenilen enerji depolama şirketi olma vizyonuyla çalışır.
Daha fazla bilgi için www.incigsyuasa.com ve www.inciaku.com web sitelerimizi ziyaret edebilirsiniz.
AKUT Hakkında
Ülkemizin arama kurtarma alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu olan AKUT Arama Kurtarma Derneği, kurulduğu 1996 yılından bu yana gerçekleştirdiği 4 bine yakın operasyonda, 3 bine yakın insanın hayatını kurtardı ve 3 bine yakın gönüllü sayısına ulaştı. Yaşamın kutsal ve en değerli olduğunun bilinciyle 1.453 hayvanın da kurtarılmasını sağladı. AKUT, 5 yılda 52.000 km yol kat ederek, 52 il, 174 ilçede 5,5 milyon kişiye mobil eğitim projesi ile ulaştı. Her yıl toplumu bilinçlendirmek ve afetlere karşı daha dayanıklı bir Türkiye yaratmak için 100 binlerce kişiye ‘’Temel Afet Bilinçlendirme ve Deprem Seminerleri’’ vermeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler tarafından akredite edilmiş Türkiye’deki ilk kuruluş olarak yardım çağrısı aldığı yurtdışı afetlerinde de ülkemizi başarıyla temsil ediyor. AKUT ayrıca, Avrupa Sivil Koruma Mekanizması kapsamındaki Avrupa Sivil Koruma Havuzu’na (ECPP-European Civil Protection Pool) giren ilk Türk arama-kurtarma ekibi oldu. Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, ModEX kapsamında kentsel arama-kurtarma ve medikal tatbikatlarını düzenleyecek olan konsorsiyumda ortak olarak görevlendirildi. Bunu başaran yine ilk Türk kentsel arama kurtarma ekibi oldu. Tamamen gönüllülük esasıyla yürüttüğü tüm eğitim, operasyon, malzeme vb. ihtiyaçlarını ise destekçilerinin bağışlarıyla karşılıyor.