MAXİON İNCİ JANT GRUBU’NA PERYÖN’DEN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Maxion İnci Jant Grubu, PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2020’de Değer Yaratan Uygulamalar kategorisinde, İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm alanında birincilik ödülünün sahibi oldu.  

Türk otomotiv tedarik sanayinin öncülerinden Maxion İnci Jant Grubu, insan kaynakları yönetimi alanında yenilikçi ve başarılı uygulamaları tanımak ve örnek teşkil eden nitelikteki çalışmaları sektöre kazandırmak için düzenlenen 2020 PERYÖN İnsana Değer Ödülleri’ne katıldı. Değer Yaratan Uygulamalar kategorisinde, “Çalışan Sağlığı ve Güvenliği”, “Gelişim ve Yetenek Yönetimi” ve “İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm” olmak üzere toplamda 3 ayrı alanda finale kalan Grup, benimsediği insan odaklı dijital dönüşüm kültürü ile “İnsan Kaynaklarında Dijital Dönüşüm” alanında birincilik ödülünün sahibi oldu.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ödül töreninde konuşma yapan İK ve Ortak Fonksiyonlar Direktörü Gülçin Tekin; “Maxion İnci Jant Grubu olarak insan odaklı yenilikçi birçok projemiz var. Çalışanımızı merkezde tutup, insan yönetimi süreçlerimizi tüm yönleriyle geliştiriyoruz. Başvurduğumuz 3 kategoride finalist olmamız bunun en gurur verici göstergesi. Maxion İnci Jant Grubu olarak her türlü yeni yatırım ve farklı uygulamalarımızla yeniliklere imza atan bir grubuz. Sürekli gelişim ve öğrenme kültürümüz sayesinde İnsan Kaynakları uygulamalarımız sektör genelinde örnek teşkil ediyor.” dedi.

Birincilik ödülüyle ilgili sözlerine devam eden Tekin; “Maxion Wheels Globalde dijital dönüşüm projesinin başlangıç yerinin Türkiye’deki fabrikalar olduğunun altını çizmek isterim. Grubumuzda dijital dönüşüm vizyonu ve inovatif yaklaşımlarımızla dijital dönüşümü her alanda bir kültür haline getiriyor ve bunu hem üretimde hem de destek süreçlerimizde uyguluyoruz. Fabrikalarımızda dijital dönüşümün öncülüğünü yaparak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek stratejilerimizi, tüm iş akışımızı “Akıllı Fabrikalar”a dönüşme hedefimizi destekleyecek şekilde kurguluyoruz. Ödül kazandığımız bu projemiz de Globaldeki fabrikalar içinde yeni bir uygulama, ilk defa Türkiye Operasyonlarında hayata geçti. PaylaşMax Dijital İletişim Platformu projemiz ile amacımız çalışan deneyimini geliştirmek ve çalışan bağlılığını daha da artırmak. Bu kapsamda teknolojik bir çözüm ile çalışanların iş süreçleri ile ilgili farkındalıklarını artırmak; düzenli ve interaktif iletişim kurmalarına ortam yaratmak, şirket faaliyetleri ile ilgili güncel bilgiye anında ulaşmalarını sağlamak, online öğrenme gelişme imkanları yaratmak ve anında, hızlı geri bildirim vermelerini sağlamak mümkün olmuştur. Bu sayede iş süreçlerimizde operasyonel yoğunluğu dengelerken, verimliliğin artmasına katkı sağladık. Çalışan deneyimini ve bağlılığı geliştirirken; iş sonuçlarındaki olumlu etkiyi de ölçümledik. Sektörde örnek gösterilen projemizi bu ödül ile taçlandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Maxion İnci Jant Grubu Hakkında

Türkiye’de jant üretimine yön vererek sektörün lokomotif firmalarından Brezilyalı Maxion Wheels ve İnci Holding iştirakleri, Maxion İnci Jant Grubu’nun şirketi olan Maxion Jantaş, 1968 yılında Cevdet İnci tarafından kuruldu. 1974 yılında Maxion Jantaş ticari ve ağır vasıta sac jant üretimine başladı. 2000 yılında üretiminin yüzde 70’ini dünyaya ihraç etmeye başlayan Maxion Jantaş, Avrupa’da en çok tercih edilen tedarikçi konumuna yükseldi. Ticari ve ağır vasıtalar grubunun lider jant üreticisi olan Maxion Jantaş, bugün yıllık 2.4 milyon jant üretim kapasitesine sahip 20 bin m2’si kapalı alan olmak üzere toplam 34 bin m2’lik tesisinde üretimini gerçekleştirmektedir.

1992’de binek ve hafif ticari araç sac jant üretimi için kurulan bir başka iştirak Maxion İnci ise Manisa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretime başladı. Maxion İnci Çelik adı altında bugün yıllık 5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 19 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 36 bin m2’lik fabrikasında üretimini gerçekleştirmektedir. Bu üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük otomobil sac jant üreticisi olma özelliğine sahiptir.

2006’da yine Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde binek ve hafif ticari araçlara alüminyum jant üretme kararı alan Maxion İnci, Maxion İnci Alüminyum olarak üretime başladı. Bugün yıllık 4.5 milyon jant üretim kapasitesine sahip 100 bin m2’si kapalı olmak üzere toplam 130.000 m2’lik tesislerinde üretim yapmaktadır.

Yıllık yaklaşık 12 milyon jant üretim kapasitesine sahip olan Maxion İnci Jant Grubu, tek lokasyonda en geniş ürün yelpazesine sahip jant üreticisi konumunda üretimine devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir