MİNİYOL GİRİŞİMİ 30 SAATTE FONLANARAK 12.091.344 TL FİNANSMANA ULAŞTI
Online araç kiralama teknolojileri geliştiren Miniyol girişimi, fonbulucu platformunda çıktığı yatırım turunda yatırımcılardan hızlı bir talep görerek 30 saatte fonlandı. Fonlama sonucu %142,3 taleple 12.091.344 TL finansmana erişen yerli girişim, paylaşım ekosistemini güçlendiren ve karbon emisyonunu azaltan sürdürülebilir iş modeliyle dikkat çekiyor.
Hızlı arayüzler ile tek platformdan tüm araçları kıyaslama ve minimum ödemeyle rezerve etme imkanı sunan yerli girişim Miniyol, paya dayalı kitle fonlama turunu zaferle kapattı. 30 gün içerisinde 267’si nitelikli olmak üzere 1998 yatırımcının pay aldığı tur sonucu girişimin ulaştığı fon tutarı 12.091.344 TL oldu. Biletall.com’un kurucuları ve yöneticileri tarafından Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinde KOSGEB AR-GE ve İnovasyon desteği ile kurulan Miniyol’un yakın vadedeki hedefi beş yıl içerisinde Mobility Super App haline gelmek.
Onlarca araç kiralama platformunun, binlerce aracını kıyaslamak için yüzlerce web sayfasını ziyaret edip, manuel kıyaslama yapma problemine çözüm olarak Haziran 2021’de yola çıkan ve Miniyol Mobility Super App’in ilk aşaması olan Miniyol, halihazırda 1,5 milyondan fazla ziyaretçiye ve ilk 17 ayda 11 milyon TL ciroya ulaşmış durumda.
Ödeme yöntemleri, müşteri sadakat programları, koşulsuz iptal ve iade hakları gibi ayrıcalıklarla bir yıl gibi kısa sürede Türkiye’nin en çok tercih edilen ikinci online araç kiralama pazar yeri konumuna gelen Miniyol, aynı zamanda sürdürülebilir bir dünya için yeni iş modelleri ve teknolojileri geliştiriyor. Ürünleriyle paylaşım ekosistemi ile karbon emisyonunun azaltılmasını sağlayan, çevreye, topluma ve dünyaya yönelik bir değer önerisi sunan girişim, yatırım turunun başarıyla tamamlanmasıyla birlikte kullan-bırak araç kiralama hizmeti verecek olan Miniyol Express ve kişiden kişiye araç kiralama hizmeti verecek olan Miniyol Self ürünlerini 2023 yılında hayata geçirecek.
fonbulucu Hakkında
fonbulucu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’dan 8 Nisan 2021 tarihinde lisans alarak “paya dayalı kitle fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan bir finans teknolojileri girişimi.
Platforma 2021 yılı itibariyle 3 binden fazla girişim finansmana erişmek için başvurdu. Platformda yatırım turuna çıkmaya hak kazanan 61 girişimden 51 tanesi kampanyasını başarıyla sonuçlandırarak toplamda 200 milyon TL’nin üzerinde fon toplandı. Sisteme bugüne kadar 37 binden fazla kişi üye oldu ve dijital girişimcilik yatırımcılığı ile tanıştı.
fonbulucu’nun kurmuş olduğu yenilikçi ve kapsayıcı yatırım ekosisteminin önemli bileşenleri olan “girişim sermayesi yatırım fonu” ve “melek yatırımcı ağı” da hızla gelişmeye devam ediyor. fonbulucu bünyesindeki “Reinves Melek Yatırımcı Ağı”, kuruluşunun akabinde yaklaşık 1 yıl içinde 400’ün üzerinde başvuru aldı. Melek yatırımcılık konusunda yaptığı bilgilendirici çalışmalarla ülkemizde girişim yatırımcılığına ilişkin farkındalığın artmasına da önemli destekler sunan fonbulucu, şu an 3 farklı Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu da yönetiyor.
Melek yatırımcılar, paya dayalı kitle fonlama platformu ve girişim sermayesi yatırım fonu ile girişimlere desteğini paydaşları ile büyüten fonbulucu, girişimcilik odağında butik çalışmalar yürütecek bir yatırım bankası kurmak hedefiyle de çalışıyor. Fikir aşamasından girişimlerin ölçeklenmesine kadar ihtiyaç duydukları finansman aşamalarında tüm bileşenleri ile girişimlere çözümler sunan fonbulucu, başarılı girişimlerin halka arzına kadar olan finansman ihtiyaçlarını karşılamak için de tüm birimleri ile hizmet veriyor.
fonbulucu, paya dayalı kitle fonlaması alanında hayata geçirdiği yeniliklerin yanı sıra “Borçlanmaya Dayalı Kitle Fonlaması’ ile ilgili çalışmalarını da büyük ölçüde tamamlamış durumda. Bu sayede üretim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren daha fazla girişim finansmana erişim sağlayabilecek.
fonbulucu bu çoklu yapının gücüyle 2022 yılı bitmeden 150 milyon TL hedefine ulaşırken, 2023 sonuna kadar ise 1 milyar TL finansman hacmi hedefi için çalışmaya devam ediyor.