MERCEDES-BENZ TÜRK “TERSİNE MENTORLUK PROGRAMI”NDA ÜÇÜNCÜ DÖNEMİ TAMAMLADI
- Mercedes-Benz Türk, alışılmış mentorluk uygulamalarının aksine, genç yeteneklerin yöneticilere mentorluk yaptığı “Tersine Mentorluk Programı”nın üçüncü turunu tamamladı.
- Program dâhilinde 26 yaş ve altı çalışanlar yeni teknoloji trendleri, yeni jenerasyonlar, dijitalleşme, sosyal medya, girişimcilik, yapay zekâ gibi konulardaki fikir ve bilgilerini yöneticiler ile paylaşıyor.
- 2018 yılında başlayan “Tersine Mentorluk” programının Ocak 2020’de başlayan üçüncü turu ile birlikte toplamda 53 genç mentor, 27 Mercedes-Benz Türk üst düzey yöneticisine 6 aylık sürelerde mentorluk yaptı.
Mercedes-Benz Türk, ilk defa 2018 yılında hayata geçirdiği “Tersine Mentorluk Programı”nın Ocak 2020’de başlayan üçüncü turunu tamamladı. Programın üçüncü turunda 20 kişiden oluşan genç mentorlar, 7 Direktör’e 6 ay boyunca yeni teknolojik trendler, dijitalleşme, sosyal medya, girişimcilik, yapay zekâ gibi yapılandırılmış konular üzerine mentorluk yaptılar. Bu kapsamda mentorlar üst düzey yöneticilere, internet ve teknoloji kullanımının iş dünyasına olan dinamiklerini aktardılar. Şubat ayında yüz yüze başlayan etkinlikler pandemi döneminde dijital ortam üzerinden hız kesmeden devam etti. 17 Temmuz 2020 tarihinde online olarak gerçekleşen mezuniyet töreni ile üçüncü dönemin sonuna gelindi.
Tersine Mentorluk nedir?
Tersine Mentorluk, yeni jenerasyon ile önceki kuşak yöneticileri biraraya getirerek bilgi paylaşımları ile iş birliği yaratmayı hedefleyen bir fikir değiş-tokuş platformudur. Alışılagelen mentorluk programlarının tersine, güncel deneyimlerini önceki nesil liderlerle paylaşanlar ve iş yapış şekillerinin değişen koşullara göre adapte edilmesine yardımcı olanlar genç mentorlardır. İyi uygulanan bir tersine mentorluk programı sayesinde; genç neslin, kurum hikâyeleri ve tepe yönetim deneyimlerine ilk elden erişimi sağlanarak, hedeflenen gelecek için onlara ilham verilir, tepe yönetimin kendi alanlarındaki gelişmelere ayak uydurmalarını kolaylaştırılarak, güncel kalmaları sağlanır ve genç neslin sahip olduğu yenilikçi bakış açısı ile kurumdaki çeşitlilik artar.